De Nederlandse watersector staat voor een van de grootste opgaven in haar geschiedenis. In 2050 moeten alle primaire waterkeringen voldoen aan de normering in de Waterwet. Om dit te realiseren is er kennis nodig. Het Kennisplatform Risicobenadering (KPR), opgericht door het STOWA en Rijkswaterstaat, is bedoeld om deze kennis te leveren en adviseert beheerders van dijken en sluizen bij vragen rondom de nieuwe waterveiligheidsnormering.
Na 5 jaar stopt het KPR in zijn huidige vorm. De geleerde lessen, successen en leerpunten willen zij bundelen, zodat het netwerk van KPR de kennis en lessen kan blijven gebruiken. Samen met het KPR zochten wij naar een manier om het gedachtegoed, de kennis en de lessen uit het netwerk te halen en te bundelen. Het resultaat is een boek waarin best practice verhalen en geleerde lessen worden uitgelicht. In het boek staan onder andere interviews met KPR-experts, waterkeringbeheerders en de programmadirectie en voorbeelden van innovatieve dijkversterkingsprojecten. De lezer komt te weten hoe KPR een toegevoegde waarde was in de watercommunity.
Opdrachtgever
Het Kennisplatform Risicobenadering
Onze bijdrage
Digitaal boek
Het concept krijgt een gezicht
Wij reisden het hele land door om dijkversterkingsprojecten vast te leggen vanaf het land en de lucht. Ook interviewden we waterkeringsbeheerders en KPR-experts uit alle regio’s. De lezer wordt op een toegankelijke manier meegenomen in het proces rondom een dijkversterking en krijgt een beter beeld van de mensen daarachter.
In het boek versterken simpele lijnen, duidelijke composities en heldere elementen de aandacht. De passie die de mensen van en rondom het KPR hebben voor het Nederlands landschap, staat centraal in de tekst en fotografie. Kleuren en vormen helpen de lezer navigeren door het boek. In de digitale versie gebruiken we interactieve functies om te linken naar eerdere publicaties en informatiebronnen. Daardoor is het boek écht een verzameling van de afgelopen vijf jaar en door de digitale versie minstens vijf jaar bruikbaar.
Alles heeft een functie
In het boek versterken simpele lijnen, duidelijke composities en heldere elementen de aandacht. De passie die de mensen van en rondom het KPR hebben voor het Nederlands landschap, staat centraal in de tekst en fotografie. Kleuren en vormen helpen de lezer navigeren door het boek en met de interactieve functies linken we naar eerdere publicaties en informatiebronnen. Daardoor is het boek écht een verzameling van de afgelopen vijf jaar en door de digitale versie minstens vijf jaar bruikbaar.