Jaarverslag laten maken


Je wilt een jaarverslag voor jouw organisatie laten maken? Dan is het tijd dat we het anders gaan doen. Geen dikke boekwerken met grote lappen tekst. Die tijd is voorbij. Wij maken voor jou zowel een digitaal en interactief jaarverslag als een gedrukte versie.

Jaarverslagen worden vaak gezien als iets wat gemaakt móet worden, terwijl het een uitstekend moment is om te laten zien waar je als organisatie nu echt voor staat. Een jaarverslag is het visitekaartje van jouw organisatie.


Wat zijn de mogelijkheden als je een (digitaal) jaarverslag laat maken?

Wij kunnen voor jou verschillende soorten jaarverslagen maken. Van een traditioneel papieren versie, bladerbare pdf tot een interactieve website. Het ideale jaarverslag is natuurlijk zowel een digitale als een gedrukte versie. Online en offline die elkaar versterken.


Gedrukt jaarverslag

Een traditioneel papieren jaarverslag is nog steeds erg populair. In plaats van een groot boekwerk met veel tekst kunnen wij voor jou een strak opgemaakte en zakelijke versie ontwerpen. Liever een bijzondere vorm? Wij kunnen voor jou ook een meer creatievere en visueel jaarverslag ontwerpen. Bekijk de voorbeelden op onze werkpagina.


(Interactieve) pdf

Een digitaal jaarverslag is geoptimaliseerd voor smartphone, tablet en desktop waardoor lezers op ieder scherm een comfortabele leeservaring hebben. Er kan voor gekozen om de gedrukte versie te digitaliseren maar je kunt beter kiezen voor een digitale versie met interactieve elementen.


Jaarverslag websiteversie

Een kleine interactieve website. Met alle inhoud van jouw jaarverslag, dynamische grafieken en tabellen en visuele content zoals video. De website versie heeft een interne zoekfunctie, is goed vindbaar is in Google, biedt de mogelijkheid om regelmatig up-te-daten en kan eenvoudig linken naar achterliggende informatie. Geschikt voor desktop, tablet en mobiel.


Een jaarverslag laten maken, hoe gaat dat in zijn werk?

1. Verzamelen

In de eerste fase verzamelen we alle inhoud en kijken we wat er in het jaarverslag moet komen.

  • Teksten en interviews
  • Fotografie
  • Illustraties
  • Grafieken en tabellen
  • Infographics
  • Video
  • Data en cijfers

2. Redigeren

In de tweede fase maken we van alle informatie een goed lopend geheel. Eventueel redigeren we teksten en zetten we informatie, data en cijfers om naar passende visualisaties en grafieken en tabellen.

3. Ontwerpen

In de laatste fase gaan wij voor jou aan de slag om een aansprekende visuele stijl te ontwerpen voor jouw jaarverslag. We maken er een lopend geheel van en aan de hand van de vorm die je wenst ontwerpen we een magazine of bouwen we een kleine website voor het jaarverslag.