Een visuele weergave van het Ballast Nedam jaarverslag

Het verhaal van Ballast Nedam


Het Nederlandse bouw- en ontwikkelbedrijf Ballast Nedam heeft als doel om een veilige en duurzame leefomgeving te bouwen. Daarbij zijn gezondheid, comfort en welzijn belangrijke waarden. Ballast Nedam doorliep de afgelopen jaar een succesvol traject, waarin zij haar positionering en huisstijl aanscherpte. Een volgende stap was het opnieuw vormgeven van het jaarverslag om deze stijl ook volledig uit te dragen. 

Haar vraag aan ons was om het verhaal, de resultaten en cijfers van afgelopen jaar, over te brengen in een nieuw visueel vormgegeven jaarverslag. Een document wat zou passen bij de nieuwe branding en uitstraling en op een toegankelijke en inspirerende manier is vormgegeven.


Opdrachtgever

Ballast Nedam


Onze bijdrage

Grafisch ontwerp


Image

Samenwerken en verbinding

Samen met Ballast Nedam maakten we een doorontwikkeling op haar huisstijl om tot een passend ontwerp voor het jaarverslag te komen. Zo introduceerden we een nieuwe frisse groene kleur en gebruikten we de hexagon uit het logo als grafisch element in de vormgeving. Ook vertaalden we verschillende cijferoverzichten naar infographics. En maakten we gebruik van fotografie om de verhouding tussen tekst en beeld in balans te brengen.

Het resultaat is een clean, interactief, digitaal jaarverslag waar je als lezer eenvoudig doorheen klikt. Het verslag kun je hier bekijken.

Image

Image

Wil je meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Neem contact op