De website als kijkdoos vol authentieke kunst

De website als kijkdoos vol authentieke kunst


Openbare basisschool de Hagenpoort in Deventer heeft aandacht voor kunst en cultuur. Dit vertaalt zich in het geven van ruimte aan leerlingen, om zelf te ontdekken wie ze zijn en waar hun talenten liggen. Je mag er zijn wie je bent, een uniek mens. De Hagenpoort wil zich op deze manier sterk online profileren en ook haar speerpunten en kernwaarden hierin meenemen.

De Hagenpoort vroeg ons om een nieuwe huisstijl en website te ontwikkelen, die het gezicht vormen van de school.


Opdrachtgever

De Hagenpoort


Onze bijdrage

Huisstijl
Website


Image

Het concept krijgt een gezicht

We startten met een aantal ontwerpen die we printten op dik papier en overdroegen aan de medewerkers van de Hagenpoort. De medewerkers gaven individueel hun voorkeur aan een ontwerp, zodat het uiteindelijke ontwerp een eerlijke keuze was waar iedereen in mocht meedenken.

De website is een kijkdoos, waarop je zelfgemaakte kunstwerken, tekeningen en illustraties van de leerlingen bewondert. Het ontwerp en de huisstijl sluiten qua stijl en vorm aan op het bestaande Hagenbet, de kunstzinnige letters die je terugziet in het logo van de school. De kleur blauw en de waterelementen in de header wekken de associatie met De IJssel, de rivier die loopt langs Deventer. Het vliegapparaat wekt een associatie met geschiedenis, kunst en de toekomst. Met deze combinatie elementen streven we naar een perfecte balans tussen overzicht en structuur, zonder daarbij het kunstzinnige karakter uit het oog te verliezen.

Image

Image

 

Wil je meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Neem contact op