De Alternatieve
Veiligheidsraad in
een magazine

De Alternatieve Veiligheidsraad in een magazine


In 2018 bezit Nederland een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Humanity House, het platform dat zich inzet voor de mens, organiseerde daarom samen met Het Nationale Theater en Instituut Clingendael de programmareeks ‘de Alternatieve Veiligheidsraad’. In de Alternatieve Veiligheidsraad wierpen kunstenaars, economen, filosofen, journalisten en wetenschappers nieuw licht op belangrijke politieke en maatschappelijke vraagstukken uit de originele Veiligheidsraad.

Om het verhaal en de boodschap zichtbaar te maken en kracht bij te zetten, ontwikkelden wij samen met Humanity House een magazine rondom de evenementenreeks. Het doel van Humanity House is het voelbaar maken van humanitaire thema’s en het belichten van het menselijke verhaal achter conflicten in de wereld.


Opdrachtgever

Humanity House


Onze bijdrage

Magazine

 

Het concept krijgt een gezicht

Het magazine vangt belangrijke thema’s die zijn besproken en vertelt het verhaal van de vijf alternatieve veiligheidsraden. De thema’s zijn onder andere robotisering, de relatie tussen klimaat en conflicten en dilemma’s rondom militair ingrijpen.

De toevoeging van beeld en illustraties bij de tekst verduidelijkt het verhaal en maakt het toegankelijk voor een breed publiek. We zochten grenzen op tussen leesbaarheid en verrassende elementen. In het magazine mochten we gebruik maken van prachtige ingrijpende fotografie van bekende fotografen als Thana Faroq en Kadir van Lohuizen. Humanity House verspreidde het online magazine binnen haar brede netwerk.

Image

 

Wil je meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Neem contact op