Een sterk design waarin
het kind centraal staat

Een sterk design waarin het kind centraal staat.


Veel scholen hebben te maken met leerlingenkrimp en lerarentekort. Daardoor is het belangrijk om je school als stichting te profileren. Ook Stichting Openbaar Primair Onderwijs Deventer (OPOD) kreeg hiermee te maken. OPOD is het overkoepelende bestuur van 16 basisscholen in de regio Deventer. Het is een lerende en ambitieuze organisatie, waarin ruimte is voor leerlingen en medewerkers om te zijn wie je bent.

OPOD ontwikkelde een nieuw beleidsplan en vernieuwde haar missie en visie. Hier wilde zij graag hun huisstijl en website op aan laten sluiten. Wij werden gevraagd om mee te denken over de invulling hiervan.


Opdrachtgever

Openbaar Primair
Onderwijs Deventer


Onze bijdrage

Huisstijl
Website
Logo


Image

Het concept krijgt een gezicht

Aan de hand van een overleg en de speerpunten van OPOD maakten we schetsen voor een nieuwe huisstijl, die we vervolgens doorvoerde in de website. Het ronde logo met gekleurde lagen staat voor transparantie en samenwerken. De verschillende lagen symboliseren de manier waarop de organisatie verschillen en overeenkomsten in mensen en culturen benadert. De figuren vormen samen een krachtig, sterk geheel dat werkt. Ondanks de overlappingen, blijft ieder gekleurd vlak zichtbaar. Naast de kleur, is ook de vorm van het logo doorgetrokken in de website, bijvoorbeeld in de ronde portretfoto’s die wij voor OPOD maakten. In de fotografie komen kinderen duidelijk naar voren: kinderen die spelen, leren en samenwerken. Bij Stichting OPOD staat het kind altijd centraal.

Image

Image

Image

Wil je meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Neem contact op