Interactieve weergave
van de nieuwe cao

Interactieve weergave
van de nieuwe cao


De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkte samen met de vakbonden aan een nieuwe cao. Deze cao presenteren zij aan alle medewerkers van gemeenten en wordt veelvuldig gebruikt door P&O personeel. Het vorige exemplaar, de CAR-UWO, was een dik boek vol complexe teksten.

De VNG had behoefte aan een toegankelijke vorm van de cao, waar iedereen gemakkelijk doorheen kan navigeren én die gebruikt kan worden als presentatievorm voor de gemeentes. De organisatie vroeg ons voor het ontwerp en de invulling hiervan.


Opdrachtgever

Vereniging van Nederlandse Gemeenten


Onze bijdrage

Interactieve PDF
Printversie PDF
Website


Image

Het concept krijgt een gezicht

Wij ontwikkelden een interactieve PDF om de informatie toegankelijk te presenteren. Het PDF is online, via desktop en tablet te gebruiken en kan via mail worden gedeeld. Door de hyperlinks komen gebruikers snel bij de gewenste informatie. Door het liggende design, voelt het als een website en past het goed bij het formaat van een beeldscherm. De vorm, stijl en gekleurde blokken geven visueel een mooi resultaat en zorgen voor overzichtelijkheid.

Naast de online versie, leverden we een printversie in staand formaat. Ook ontwierpen we een aparte interactieve PDF met transponeringstabellen waarin je doorklikt vanuit een CAR-UWO-tabel naar een cao-tabel en vice versa. Daarnaast maakten we een schrijfwijzer met regelingen om leesbare en moderne teksten te schrijven, die aansluiten bij de nieuwe tekst van de cao gemeenten. Op dit moment zijn we het PDF door aan het ontwikkelen naar een website, die in december live gaat en voor iedereen beschikbaar is.

Image

Image

 

Wil je meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Neem contact op