Het kloppende hart voor lokale overheden

Een toegankelijk en krachtig webdesign voor welift


De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt elke dag hard aan een krachtige lokale overheid. Als een echt kloppend hart voor alle gemeenten in Nederland. Zo kunnen gemeenten met elkaar in contact komen en écht iets neerzetten waar de inwoner baat bij heeft. Het samenbrengen van kennis en kunde geeft gemeenten handvatten om mee te werken. Samen met de VNG. Met als visie: kracht en kwaliteit van lokaal bestuur. Allemaal voor de optimale leefomgeving van de inwoners van Nederland. Deze leefomgeving is dynamischer dan ooit. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op en dat heeft invloed op gemeenten. Om deze reden ontwikkelt de VNG een meerjarenvisie op de rol van gemeenten van 2020 tot 2024.


Opdrachtgever

VNG


Onze bijdrage

VisieboekjeEen krachtige lokale overheid

Voor de meerjarenvisie wil de VNG graag input van bestuurders uit gemeenten. Om deze mensen te prikkelen verspreidt de organisatie een boekje: ‘Om over na te denken.’ Dit boekje bevat allerlei ontwikkelingen in de samenleving die zijn weergegeven in columns van plan- en adviesbureaus waarmee de VNG samenwerkt. Om deze informatie overzichtelijk en toegankelijk te kunnen brengen, bedachten wij een concept en ontwierpen wij een strak, visueel aantrekkelijk visiedocument. Alles met het oog op de kerntaak van de VNG: werken aan een krachtige lokale overheid.

Samen met Daniël Wolfs ontwikkelde de VNG het programma het programma ‘Excellent Faciliteren’. Dit programma leert mensen op een sterke manier te faciliteren in sessies, door als eerst vanuit zichzelf te kijken. Om ‘Excellent Faciliteren’ een extra dimensie te geven, ontwierpen wij een handboek: ‘Succesvolle sessies, fantastisch faciliteren.’ Hierin staan de belangrijkste handvatten en tips uit het programma. Wij ontwierpen een aantrekkelijk concept en stijlvoorstel voor de grafische onderdelen. Na eenduidige instemming hebben wij een tiental graphics voor het handboek ontwikkeld, die de boodschap per onderdeel versterken. Dit maakt het boek een middel voor vruchtbare samenwerkingen in sessies.

Image

VNG

Image

Wil je meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Neem contact op