Bekijk al onze merken
Cre-Aid

Heeft u een droom, een ambitie, een visie? Wilt u dat uw verhaal gezien wordt? Wij geloven in de kracht van verbeelden en visualiseren. Door complexe informatie toegankelijk te maken en te presenteren bereikt en betrekt u uw publiek. We starten altijd met kijken hoe het wél kan, want wat u wilt bereiken staat in al onze merken voorop. De precieze vorm en invulling volgt vanzelf. Meer informatie via: www.cre-aid.nl

Collega Yara Drissen in de schijnwerpers

27 september 2023

In januari 2017 startte Yara haar stage online marketing bij Cre-Aid. Bijna zeven jaar en veel mooie opdrachten later versterkt ze op dit moment ons team als project- en teamleider. Vanuit haar onmisbare rol werkt ze onder meer aan langetermijnplannen binnen ons bedrijf, heeft ze oog voor het welzijn en de werkwijze van collega’s en zorgt ze ervoor dat projecten optimaal verlopen. Yara vertelt over haar expertise, de kracht van ons team en haar blik op de toekomst van ons bedrijf.

Hoe zag jouw eerste jaar bij Cre-Aid eruit?

“In mijn zoektocht naar een bedrijf voor mijn afstudeerstage kwam ik uiteindelijk terecht bij Cre-Aid. Het sollicitatiegesprek was erg spannend”, vertelt Yara lachend. “De afspraak vond plaats midden in het kantoor, waardoor alle collega’s konden meeluisteren. Gelukkig was het een goed gesprek en mocht ik bij Cre-Aid afstuderen. Het bedrijf sprak me aan door de creatieve aanpak en het team met jonge, gedreven mensen. Tijdens het afstuderen werkte ik dan ook het liefst zo veel mogelijk mee aan lopende projecten, waardoor het team me al snel zag als volwaardige collega. Na een stageperiode van zes maanden, startte ik als online marketing- en communicatiemedewerker. Mijn eerste werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het schrijven van blogs en artikelen, het bijhouden van de sociale mediakanalen en het controleren van magazineteksten. Later kwam daar meer projectmanagement bij.” 

“Mijn allereerste opdracht op locatie was een project voor Rijkswaterstaat in 2017. Vanuit ons merk Visuele Notulen verzorgden we de volledige verslaglegging tijdens een evenement. Zelf was ik verantwoordelijk voor het redigeren van de teksten die collega’s schreven voor het online magazine.”

Yara tijdens een opdracht op locatie voor KPR.

Kun je meer vertellen over jouw huidige rol?

“De rollen projectmanager en projectleider spreken me beide aan, vandaar dat ik me hier de afgelopen jaren verder in heb ontwikkeld. Onlangs kreeg ik daar de verantwoordelijkheid als teamleider bij. Dat houdt in dat ik samen met de eigenaren van Cre-Aid werk aan strategische plannen voor het bedrijf, zowel binnen opdrachten als rondom de inrichting van het team. Ook zorg ik er in overleg met collega’s voor dat zij hun werk op een fijne en efficiënte manier kunnen doen. Daarnaast krijg ik veel energie van het contact en sparren met opdrachtgevers. Ik vind het gaaf om elke vraag zorgvuldig op te pakken, samen met organisaties oplossingen te zoeken voor complexe vraagstukken en op basis daarvan visuele producten te ontwikkelen.”

Welke geleerde lessen en opdrachten bleven je het meest bij?

“De mooiste les die ik de afgelopen jaren heb geleerd, is de mentaliteit ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Een beroemde uitspraak van Pippi Langkous. Binnen Cre-Aid heb ik geleerd om te vertrouwen op mijn eigen vaardigheden en expertise. Oog hebben voor de vraag van opdrachtgevers en het op een juiste manier toepassen van je skills is belangrijker dan het hebben van het juiste diploma.”
“Het ontwikkelen van een digitaal boek voor het Kennisplatform Risicobenadering (KPR) is een van de opdrachten die me het meest bijbleef. Voor deze opdracht bezocht ik als projectmanager en tekstschrijver alle hoeken van Nederland, stond ik op verschillende dijken en hield ik interviews met interessante mensen om inhoud op te halen voor het boek. Ook onze samenwerking met V&VN en de projecten die we samen doen vind ik erg gaaf. Samen met V&VN en haar doelgroep, waaronder verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten, halen we input op en ontwikkelen we verschillende producten om de implementatie van zorgrichtlijnen te versterken en verbeteren. Daarnaast werk ik graag met collega’s voor Akwa GGZ aan projecten rondom belangrijke thema’s. Denk aan zingeving, samen beslissen en suïcidaliteit.”

Wat is volgens jou de kracht van het team?

“Ons huidige team is goed op elkaar ingespeeld en we staan allemaal in onze kracht. We hebben het leuk met elkaar en tegelijkertijd werken we hard en durven we elkaar aan te spreken op verbeterpunten. Iedereen is gedreven en er heerst een fijne werksfeer, waarin af en toe natuurlijk ook ruimte is voor een gezellige borrel.”

Yara tijdens ECTH 2019 in Glasgow, een congres van MCI.

Hoe ga jij de komende periode tegemoet?

“In mijn huidige rol zie ik nog veel groeimogelijkheden. Daar wil ik me de komende periode verder in verdiepen. Daarnaast hoop ik vooral dat we de mooie projecten en samenwerking met onze huidige opdrachtgevers kunnen voortzetten. Ik krijg er echt energie van om met het team te werken aan opdrachten die ertoe doen en iets bijdragen aan de maatschappij.”

“Doordat ik inmiddels bijna zeven jaar bij Cre-Aid werk, heb ik ook het bedrijf zien groeien. Zo hadden we in 2017 bepaalde ambities rondom opdrachten, die inmiddels werkelijkheid zijn. Het is gaaf om te zien dat we de afgelopen jaren mooie stappen hebben gezet. Ik kijk uit naar de komende periode!”

Bekijk hier het werk van Yara en onze andere collega’s.